България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стабилизираха жестоко пребитите в центъра на София нотариуси

Валентина Механджийска и дещеря й са с множество наранявания

25.07.2017 | 08:26 Редактор: Тодор Петров
Стабилизираха жестоко пребитите в центъра на София нотариуси

Жестоко пребитите от маскирани нападатели в центъра на София две жени са в добро състояние. Нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщера са контактни и адекватни, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Двете са настанени в лицева хирургия, уплашени и стресирани са, добави лекуващият лекар. Той припомни, че вчера около 17 часа жените са нападнати на бул. "Драган Цанков" от двама маскирани младежи. Те са им нанесли удари предимно по главата и цялото тяло, от които ще останат белези.

И двете са еднакво пострадали. Дясното око на дъщерята е затворено, има и наранявания в гръдния кош, докато майката е с многожество охлузвания. Очаква се двете да бъдат изписание след 2-3 дни.

Направена им е компютърна томография, която е установеила, че нямат фрактури на черепа.  Двете най-вероятно са влачени по земята, уточни лекарят от Окръжна болница - "Св. Анна".

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев изказа възмущението си от случилото се и настоя в "България сутрин" органите на реда бързо да разкрият нападателите. Не вярва атаката да е свързана с работата на нотаруис Механджийска, но не изключва подобна възможност. 

"Винаги е действала праволинейно, тя е спокоен и уравновесен човек. Никога не е имало жалби срещу нея. Никога не е била заплашвана. Ясно е, че това е акт на "възмездие" спрямо нея", коментира той и предположи, че е дала становище, с което е провалила някоя сделка.