България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Банско Филм Фест 2017 - време е за екстремно кино

Зрителите ще видят безплатно 13 от най-добрите филми между 26 и 29 юли

25.07.2017 | 10:32 Редактор: Тодор Петров
Банско Филм Фест 2017 - време е за екстремно кино

За девета поредна година от 26 до 29 юли Банско Филм Фест ще представи най-добрите филми от програмата на международния фестивал. Входът е свободен за всички, а прожекциите стартират всяка вечер от 21 часа на градския площад. 

"Тази седмца ще се пренесем под звездното небе на Банско. Зрителите ще могат да видят 13 филма от екстремното планинарско кино в света, произведени в последните 2 години. 13 заглавия, които ще ни пренесат от Северния ледовит океан до Мадагаскар, от Хималаите до Южна Америка", сподели организаторът на фестивала Александра Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че ще бъдат обхванати всички екстремни спортове и открои филма, в който се разказва за две екстремни англичанки, преминали 2400 км. с каяци в открити води. Много от героите в тези филми ще присъстват на фестивала и зрителите могат да се срещнат с тях в Банско.

Интересът към такъв тип кино нараства с всяка изминала година, увери Александра в "България сутрин". Тя отбеляза, че става дума за абсолютно професионални филми - скъпи продукции, които са между игралното и документалното кино.

Филмите са многопластови, а зрителите ще могат да се запознаят не само с екстремните преживявания на героите, но и с културата на народи от целия свят.