България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Светлозар Лазаров: Службите ни са функция на болното общество!

Бившият главен секретар на МВР пред Bulgaria ON AIR за трафика на мигранти и дейността си като национален координатор на "Атака"

24.07.2017 | 08:27 Редактор: Тодор Петров
Светлозар Лазаров: Службите ни са функция на болното общество!

Обществото ни е болно. Нашите служби са функция на нашето общество. Нищо не бива да ни учудва, защото става дума за криминален бизнес. Когато има търсене, има и предлагане. Нещата опират до морала на обществото и морала и социалния статус на служителите на МВР, коментира Светлозар Лазаров по повод замесените в трафик на мигранти служители на МВР. 

Според бившия главен секретар на МВР е несериозно да се говори за политически чадър от страна на отделни лица над каналите за трафик на мигранти.

"Много ми е трудно да си представя, че политик ще се занимава с трафик на мигранти. Едно е политическа подкрепа, друго е отделни действия на длъжностни лица", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Светлозар Лазаров подчерта, че в годините професията е девалвирала и няма предишния облик в обществото. Той добави, че има дефицит на възможности за качествен подбор с оглед броя на желаещите лица. 

Запитан за нерешените проблеми в сектор "Сигурност", бившият главен секретар на МВР обясни:

Покажете ми един човек, който за 3 месеца ще се справи с битовата и икономическата престъпност. В България годишно се извършват 110-130 убийства. По-голямата част са свързани с битови инциденти. Кой е този, който ще поеме властта и от утре няма да има криминални престъпления?

Светлозар Лазаров, който в момента е национален координатор на "Атака", придружи лидера на партията Волен Сидеров на политическа среща в Русия. Гостът в "България сутрин" уточни, че двамата дискутират преди всичко българския интерес. 

"Трябва да работим с ясни послания и съществени резултати. В интерес на България ли беше да се построи "Южен поток"? Ще се строи ли "Турски поток"? В един момент ще получаваме газ от Турция. Това проруска политика ли е?", коментира още Лазаров.

Той заключи, че вървим към "бананова република", ислямизация и дефицит на ценности и суверенитет.