България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Националният етнографски музей с дарителска кампания за образователен център

Той ще съдържа три тематични зали за обучение на децата и занаяти, които ще помогнат на по-големите хора да започнат работа

24.07.2017 | 10:35 Редактор: Жанета Нейкова
Националният етнографски музей с дарителска кампания за образователен център

Продължава дарителската кампания за създаването на нов образователен център в Националния етнографски музей към Българска академия на науките (БАН). Млади архитекти вече са направили проект за него, при това напълно безвъзмездно.

Идеята е в Центъра да бъдат създадени три тематични зали. "Нашият образователен център ще има няколко функции, които са много важни не само за развитието на учението и децата, но и за обществения просперитет. То ще включва предприемачество в туризма, нематериално и културно наследство и други", разказа в жива връзка за "България сутрин" Петър Кърджилов от Етнографския музей.

Главният вход ще бъде в задната част на Царския дворец, информира Кърджилов.

Той съобщи, че вече е събрана сумата, нужна за ремонта на трите помещения, но са необходими още 33 хил. лева за обзавеждане и оборудване. 

Петър Кърджилов призова чрез камерата на Bulgaria ON AIR частни дарители и хората с повече възможности да помогнат.

"Центърът ще е място, където всеки ще може да се научи на традиции, обучение по занаяти за по-големите хора, за да могат да се появят на пазара на труда", заключи той.