България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Квартетът" отново е домакин на "Музикалните паркове на София"

Музикантите ще свирят на живо събота и неделя пред театър "София" и в Борисовата градина

21.07.2017 | 10:51 Редактор: Тодор Петров

За трета година "Квартетът" е домакин на инициативата "Музикалните паркове на София". Един проект, направен с много любов за всички малки и големи почитатели на музиката. 

Утре от 19 часа "Квартетът" ще свири на живо пред театър "София". В неделя отново от 19 часа ще свирят и на лятната сцена в Борисовата градина. С музикантите се срещна репортерът на Bulgaria ON AIR Борислав Петров.

"Идеята стартира 2014 г. , когато бяхме одобрени и реализирахме 30 концерта в цяла София. Целта е все повече от публиката да достигне до класическата музика. Да излезем от рамките и да представим нещо нестандартно по различен начин", сподели в "България сутрин" Яна Зеленогорска, която свири на цигулка.

Тя добави, че всички са много добри приятели и прекрасни кариери. За нас е важно да работим леко, репетициите ни минават гладко, отбеляза Яна.

Боряна Кралева не скри голямото си вълнение от предстоящото събитие и сподели, че това е много приятно изживяване. Тя се надявам концертите да продължава и в бъдеще.

"Очакваме доста хора. Имаме страница във Facebook и там доста хора са потвърдили присъствие. Концертът ще продължи между 50 минути и един час. Подготвили сме бисове и изненади за публиката", разкри Йоанна-Мария Тодорова.

Гост виолистът Санджар Сапаев посочи, че момичетата се справят по най-добрия начин и успяват да привлекат все повече любители на класическата музика. 

Музикантите от "Квартетът" ще започнат с класика, ще има филмова музика, включително от "Карибски пирати". Програмата ще бъде много разнообразна и хубава, обещават те.