България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Парче мазилка падна и счупи черепа на 15-годишен в Шумен

Възложителите по саниране на блока твърдят, че става въпрос за отпадъчен продукт, паднал извън обезопасената мрежа заради силния вятър

20.07.2017 | 08:13 Редактор: Жанета Нейкова
Парче мазилка падна и счупи черепа на 15-годишен в Шумен

[related_articles]

Мазилка от саниран блок, по който текат ремонтни дейности, падна върху дете в Шумен. Парче, с размери на човешка длан, е ударило 15-годишния Румен по главата, вследствие на което той има счупване на черепа.

Момчето е откарано в Спешното отделение на Шумен, където е дошъл в съзнание. Румен е опериран през нощта и към момента е настанен в интензивното отделение на болницата, като лекарите информират, че той вече е контактен.

Д-р Румяна Бонева от болницата в Шумен съобщи, че 15-годишният Румен е в добро състояние. Той е контактен, със спомен за случилото се, информира д-р Бонева.

Кореспондент на Bulgaria ON AIR разговаря с възложители на проекта по саниране на 14-етажния блок - Петър Илиев и Валентин Кожухаров. 

По думите на Илиев, падналото парче мазилка се намирало върху скелето и, най-вероятно, то е отпадъчен продукт от работата, която се извършвала през деня, а не отлепена част от санирания блок.

"Мрежата около скелето е поставена, самото то е обезопасено. Не знаем по каква причина и как е паднало. Стараем се и правим всичко възможно да няма проблеми по време на санирането на блока", уверява Петър Илиев.

Според него силният вятър е скъсал мрежата и така парчето мазилка е паднало извън обезопасената зона.