България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Синоптик: Циклонът "Медуза" е вече в историята! Няма да засегне България!

Лятното време се завръща до края на седмицата, обяви в "България сутрин" Симеон Матев

19.07.2017 | 07:43 Редактор: Жанета Нейкова
Синоптик: Циклонът

Циклонът "Медуза" вече го няма! Той е в историята. Няма да засегне нашата страна. Категоричен бе в "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Освен на територията на Гърция, мощният циклон се насочи и към Турция, където за два часа падна количество дъжд, равно на 3-4 месечни норми за града, като нанесе огромни щети с наводнения, посочи още Матев.

"Още миналата седмица предупредихме, че се очаква такова бедствие. Той оказваше влияние в Южна България - в Петричко и Сандански", информира синоптикът, като подчерта пред Bulgaria ON AIR, че "Медуза" повече няма да достига до страната ни.

Симеон Матев поясни също, че българските туристи, насочили се да почиват в Гърция, няма да срещнат дъжд по пътя си, напротив, времето в южната ни съседка се подобрява и вече е слънчево.

Синоптикът даде повече информация и какво време ни очаква през август месец, като обяви, че лятното време се завръща до края на седмицата.

"България попада в сектора с най-високи температури.Тези, които още не са използвали отпуската си, ако решат да отидат за 10 дни на нашето море, единствено един, до два дни, може да имат превалявания", категоричен бе Матев.