България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Шефът на HBO за България: За успешна продукция е необходим много опит

Пред Bulgaria ON AIR Димитър Нойков посочи, че парите са просто следствие от години упорита работа

17.07.2017 | 10:47 Редактор: Василена Василева
Шефът на HBO за България: За успешна продукция е необходим много опит

За направата на успешна филмова продукция са необходими както познания, така и много опит, посочи в студиото на "България сутрин" изпълнителният директор на HBO за България Димитър Нойков.

"Парите са следствие от упорита работа над 40 години, през които HBO съществува. Това беше първият телевизионен канал, излъчил премиум съдържание. След едни от най-известните сериали в света като "Сексът и градът", беше логично да се стигне и до "Игра на тронове", каза още Нойков.

Първият епизод от новия 7-и сезон на хитовата продукция на HBO беше излъчен в България заедно с премиерата в САЩ в 4 часа сутринта във филмовото приложение HBO GO. 

По този начин най-заклетите и нетърпеливи фенове имат възможността да гледат сериите часове преди телевизионното им представяне, сподели гостът на Bulgaria ON AIR.

Премиерата по филмовия канал HBO у нас е днес от 21:00 ч.

Димитър Нойков коментира още, че всяка една целева група намира по нещо за себе си в продукцията, тъй като тя е богата на герои и събития.

На официалната премиера на седмия сезон на "Игра на тронове", която се проведе в концертната зала "Уолт Дисни" в Лос Анджелис, не беше показан нито един кадър от предстоящия сезон. Звездите обаче бяха в целия си блясък, като пръстваха и такива, които вече не са част от сериала.

"Един от ключовите фактори за успех са женските образи, които са изключително силни. Именно те са причината да бъде привлечена толкова голяма аудитория. Изключително властни те по никакъв начин не отстъпват на мъжете", заяви  изпълнителният директор на HBO за България.

Седми сезон ще има седем епизода, в които са вложени повече ресурси за въздействащи сцени. А Нойков увери, че опасност от разкриване на съдържанието няма, тъй като ексклузивният достъп до епизодите става под засилен контрол.