България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Евродепутат: Нежеланието за справяне с ромския проблем ще доведе до гражданска война

Има абсолютно провалена интеграция, категоричен бе Ангел Джамбазки

10.07.2017 | 08:25 Редактор: Тодор Петров
Евродепутат: Нежеланието за справяне с ромския проблем ще доведе до гражданска война

Нежеланието да се вземат истински мерки срещу ромското насилие може да доведе до гражданска война. За това алармира в "България сутрин" евродепутатът Ангел Джамбазки след протестите в Асеновград, Смолян и Бяла, породени от брутална ромска агресия.

"Има абсолютно провалена интеграция. Категорично интеграцията е празна дума и няма никакво съдържание", посочи Джамбазки и добави, че вече три десетилетия тя се използва за оправдаване на управленска немощ и купуване на ромски гласове. 

"Когато имаш примат с брадва срещу себе си, ако те уцели в главата, ще ти я счупи. Или държавата трябва да му вземе брадвата, или човекът насреща трябва да е по-добре подготвен", заяви гостът на Bulgaria ON AIR.

Според зам.-председателят на ВМРО трябва да има вписване в обществото и желание от страна на ромите това да се случи. По думите му, ако те не разберат, че за тях е нормално и човешко да си изпращат децата на училище, да ги научат да не крадат и да не нападат с брадви, това няма да се случи.

"Настояваме за събаряне на незаконните постройки. Нямаме никакво задължение към хора, които нарушават закона. Преформатиране на идеята за социални помощи. Да се спре този модел на плащане на циганската раждаемост. Засилване на наказателната репресия", назова Джамбазки останалите мерки, които според него могат да решат проблема.