България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лозенец спира с жива верига строеж върху скали

Пред Bulgaria ON AIR кметът на Царево заяви, че до проблемът е довела липсата на общ устройствен план

29.05.2017 | 08:34 Редактор: Жанета Нейкова
Лозенец спира с жива верига строеж върху скали

Граждани отново излизат на бунт. В Лозенец спират с жива верига строеж на скали.  През 2016 г. Министерство на туризма отдава под наем плажа, но местните твърдят, че на това място никога не е съществувал такъв, защото няма пясък. 

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Стела Георгиева застана представител на концесионерите - Евгени Зумпалов, който побърза да успокои, че протестиращите са мирни и усмихнати и не са казвали, че ще затварят пътища.

"В момента, понеже хората протестират, тече проверка по строежа. От кметството са ни помолили да спрем всякакви дейности, докато не проверят проекта. Всичко, което се прави тук е законно. Мая Иванова се е явила на търг и иска да направи нещата по европейски начин. За нас е по-добре да се слага заведение на поляна, отколкото на пясък", каза Зимпалов.

Пред камерата на телевизията говори и кмета на Община Царево - Георги Лапчев, който заяви, че проблемът се преекспонира.

"Тази кадастрална грешка, която се е натрупала с времето и довела до това неразбиране в случая със строежа на този терен, никога не би се случила, ако имаше общ устройствен план, за който всъщност общината от 10 години скандира, че трябва да има".

Репортерът на Bulgaria ON AIR говори и с местни жители, които потвърдиха исканията си на скалите заведение да не се строи и, настояват тази местност да остане недокосната.