България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Страхът от тероризма - последствия и мерки

Сигурността е цената, която трябва да платим, за да живеем спокойно, посочи президентът на Световната ПР организация Максим Бехар

26.05.2017 | 09:44 Редактор: Тодор Петров
Страхът от тероризма - последствия и мерки

Хората ставаме все по-внимателни след поредицата терористични актове, а самите институции се променят, за да ни защитават по-добре. На това мнение е президентът на Световната ПР организация Максим Бехар. Той подчерта в студиото на Bulgaria ON AIR, че сигурността е част от нашия живот и това е цената, която трябва да платим, за да живеем спокойно.

"Преди 20 години пътувахме без скенери и рентгени по летищата. Оттук натакък ще има строги и детайлни проверки на всички концерти", посочи Бехар, но уточни, че засилените мерки за сигурност няма да се отразят на шоубизнеса. 

Президентът на Световната ПР организация добави, че в днешно време тероризмът е на религиозна основа и е "супер вандалски". По думите му религията излиза от границите на нормалното и вече се атакуват обикновени хора.

Певицата Маги Джанаварова отбеляза в "България сутрин", че хората в Европа са по-спокойни и доверчиви от нас. В контекста на атентата в Манчестър тя даде два примера с концерти, на които е била през миналата година. 

"Бях на коцерти на Риана и Бионсе. На Бионсе беше в Милано и нямаше никаква охрана. Изобщо не ни проверяваха чантите и дори не поглеждаха дали имаме течности. Концертът на Риана беше на площад в Румъния, където имаше по-голяма охрана. Накараха ме да изхвърля пречистващо шише, но моят приятел влезе с тирбушон", разказа тя.

Певицата подчерта, че трябва да учим децата си на добро, а не на минаване през трупове, за да успееят. "Трябва да се грижим за цялата си нация. Не бих позволила страхът да ме спре", каза още Маги Джанаварова.

Пътешественикът Владимир Цветков сподели, че също не е проверяван на концерт на бой бандата Take That в Манчестър, а дори е бил с раница. На входовете не е имало и детектори за метал. 

Владимир не мисли, че някой ще се примири и ще свикне с атентатите. Самият той признава, че ще ограничи пътуванията, свързани с масови и публични изяви.