България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Специално за Bulgaria ON AIR: Стивън Стантън от "Rogue One: История от Междузвездни войни"

Ексклузивно интервю на актьора, който озвучава адмирал Раддъс и подробности от безкрайната космическа вселена на сагата

25.05.2017 | 11:11 Редактор: Жанета Нейкова
Специално за Bulgaria ON AIR: Стивън Стантън от

След 40 години години и много истории, сагата "Междузвездни войни" продължава да пленява умовете на милиони хора. 2017 г. се навършват 40 години от излизането на "Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда". 

Даниел Георгиев от Bulgaria ON AIR ни срещна с актьора Стивън Стантън, който озвучава героя адмирал Раддъс в "Rogue One: История от Междузвездни войни". Той е един от ключовите персонажи в предпоследния филм от поредицата космическа сага.

"Помня как гледах филма в киното още преди да получи заглавието "Нова надежда". Беше много различен филм за хората от онова време. Репортерите от местните медии се затрудняваха да го опишат, дори имаше объркване за това, което се разказва във филма всъщност", сподели Стивън Стантън.

Пред Даниел Георгиев актьорът, който от години работи по различни проекти от "Вселената на Междузвездни войни", както се изрази самият Стантън, разказа как е преминало самото прослушване за героя на адмирал Раддъс.

"Беше много тайно прослушване, хората от студиото не ми казаха името на филма, за който се явявам на кастинг, каза актьорът и продължи: - Беше ми дадено секретно име, заместител. От студиото ме помолиха да си изиграя репликите с глас, който е комбинация от гласа на Уинстън Чърчил и Джордж Скот от неговото изпълнение на ролята на генерал Патън във филма "Патън" (Patton, 1970 г.).

Повече от ексклузивното интервю по Bulgaria ON AIR, вижте във видеото: