България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Излезе детската книга "Разкажи ми за Ботев"

Децата се вълнуват от българските герои и се впечатляват от тях, споделиха авторите пред Bulgaria ON AIR

23.05.2017 | 11:10 Редактор: Тодор Петров
Излезе детската книга

Излезе втората книга от поредицата "Разкажи ми за...", посветена на националните герои на България. Първата книга бе посветена на Васил Левски, докато втората разказва изцяло за поета революционер Христо Ботев.

"Не беше заложено да е поредица, просто искахме да направим детска книжка за Левски. Искахме да предадем на децата черти от характера на Левски, пример за неговите достойнства, който те да следват", сподели пред Bulgaria ON AIR един от авторите на книгата Ивайло Кючуков.

Той уточни, че разказите във втората книга не са раздувани, а вместо това има основни послания и извличане на частици от характера на Ботев. Децата ще могат да се насладят и на интересни илюстрации, а в края на книгата има и игра.

"От многото срещи с децата останахме изключително впечатлени и се разби шаблонът, че те не се интересуват от националните ни герои. Оказа се, че и родителите им разказват. Децата се впечатляват от смелостта и дързостта на Левски", каза още Ивайло Кючуков.

Другият автор на книгата Райчин Генов добави в "България сутрин", че тя припомня най-важните факти от биографията на Ботев.

"С "Разкажи ми за Левски" постигнахме нещо, за което дори не сме мечтали. Получихме много покани от училища и детски градини, където да представим книжката. Децата се вълнуват от българските герои и искат да им бъде разказано", разказа той.

Двамата споделиха, че нямат амбиция поредицата книги да влезе в образователната система.