България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Карлос Контрера: Снимките с нацистки поздрави - повод за политическо "дърдорене"

Пред Bulgaria ON AIR той коментира, че се обръща твърде голямо внимание на изявленията в социалните мрежи

22.05.2017 | 09:02 Редактор: Василена Василева
Карлос Контрера: Снимките с нацистки поздрави - повод за политическо

Случаят със снимката на Иво Антонов не е някаква нова сензация. Още през 2014 година, когато името му беше спрегнато за заместник министър на отбраната, въпросната снимка, на която той позира пред германски танк "Майбах" с протегната за нацистки поздрав ръка беше разпространена в медийното пространство. Скандалът около уволненият зам.-министър на регионалното развитие Пламен Тенев също беше удобно използван, за да бъде той публично линчуван и изобразен като някакъв офицер, ръководел концентрационен лагер, което очевидно не е вярно. Това заяви в студиото на "България сутрин" Карлос Контрера от ВМРО.

"Тези снимки дадоха повод за неконтролируемо политическо дърдорене. Антонов изрази ясно позицията си след като се извини публично и смятам, че премиерът Борисов взе прибързано решение с искане за оставката му", коментира още Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Според Карлос Контрера, при положение, че има доста по-сериозни проблеми в държавата, не е нормално всички да се занимават с ръководителя на една дирекция и неговите снимки във Facebook.

"Започвам да си мисля, че всяка година ще се вадят някакви снимки и непрекъснато всяко едно публично изявление ще бъде съсредоточено по-скоро върху това, какво е написано в социалните мрежи, вместо да се набляга на случващото се в реалността", допълни още той.

Вижте видеото с целия разговор: