България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Търсете себе си, не се губете в ежедневието, съветва писател

Hикoлaй Taбaкoв представи новия си роман "Beтровeтe ни мpaмopни"

09.05.2017 | 10:04 Редактор: Тодор Петров
Търсете себе си, не се губете в ежедневието, съветва писател

"Beтpовeтe ни мpaмopни" e новият pомaн на пиcaтeля Hикoлaй Taбaкoв. В книгата си тoй ни пpeнacя нa pечeн бpяг, където ce cpeщaмe cъc cтpаxотнитe мy литеpатуpни пеpcонaжи, пoявили cи oт дeбpитe нa нaшaтa наpoдoпcиxoлoгия.

"Търсенето на себе си , търсещият човек, това са екзистенциалните въпроси. Правенето на книги вече не е търсене на себе си, аз съм намерил себе си. 10% са хората, които действително търсят себе си и градят култура. Другите губят себе си в ежедневието и забравят да се попитат кой съм аз", сподели Николай Табаков в "България сутрин".

Писателят е категоричен, че никаква технология не променя човека, а основните човешки качества ги е хванала единствено Библията.

"Става дума не за начина на живот на европейската общност, а какво може да я запази. Еднаквостта може да погуби Европа, ако не внимава. Не се ли запазят корените на всяка една нация, това означава край.

Николай Табаков е на мнение, че българите не си поставяме цели, които да преследваме. По думите  му книгите и великите автори са това, от което трябва да се учим.

"Най-трудният момент е раздялата с книгата. Тя обаче тръгва по свой път да си говори с хората. Тя ми е обърнала гръб, казала ми е чао и сега вече е във ваши ръце", завърши гостът на Константина Живова.