България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутат от БСП: Договорката между ГЕРБ и Патриотите за пенсиите е плод на пазарлък!

Георги Гьоков коментира пред Bulgaria ON AIR внесеното предложение на левицата, с което поиска преизчисление на пенсиите

21.04.2017 | 08:47 Редактор: Жанета Нейкова
Депутат от БСП: Договорката между ГЕРБ и Патриотите за пенсиите е плод на пазарлък!

"БСП-за България" внесе предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване, с което иска преизчисление на пенсиите.

Георги Гьоков коментира темата в студиото на "България сутрин" като каза, че договорката между ГЕРБ и Обединените патриоти за увеличение на минималната пенсия първо на 180 лв., а на по-късен етап на 200 лв. е "плод на пазарлък".

"Аз не знам на какви анализи почива тази цифра от 180 лв." - каза политикът.

Вчера пред медиите Драгомир Стойнев от партията посочи, че това решение цели да се намалят различията между старите и новоотпуснатите пенсии. 

"Нашето предложение е необходимо, защото огромна маза от българските граждани са с доходи на границата на физическото оцеляване", заяви Георги Гьоков.

Владислав Горанов пък от ГЕРБ отговори, че действията на БСП не влизат в правомощията на народните представители, което Гьоков коментира пред Bulgaria ON AIR като каза:

"Дебатът по темата ще се проведе в Народното събрание, когато нашият законопроект бъде внесен. Абсолютно смятам, че всеки народен представител има правомощията и възможността да поема законодателна инициатива"-отсече депутатът.