България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Необходимо е засилване на въоръжените ни сили, смята Красимир Богданов

Би било безразсъдно правителството ни да се отнесе несериозно към случващото се в Турция, посочи той пред Bulgaria ON AIR

20.04.2017 | 09:16 Редактор: Василена Василева
Необходимо е засилване на въоръжените ни сили, смята Красимир Богданов

"Заплахата не е преувеличена и твърдението, че се заиграваме със страховете на хората е безпочвено", настоя Красимир Богданов от Обединените патриоти в студиото на "България сутрин".

Той бе категоричен, че обстановката в Турция е наистина взривоопасна не само в резултат на проведения референдум, а в резултат на цялостната политика на управлението на Реджеп Ердоган през последното десетилетие, която отдалечи страната от демокрацията.

"Би било изключително безразсъдно, ако българското правителство не се отнася сериозно към случващото се в южната ни съседка", заяви Красимир Богданов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че като част от управленската коалиция Обединените патриоти няма да допуснат намесата на външни сили във вътрешните работи на България и преминаването на бежанци и нелегални емигранти на българска територия.

Според него един от най-важните приоритети на страната ни е засилване на въоръжените сили и въвеждането на закон за доброволно постъпване в армията.