България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Форум бременност и детско здраве" разглежда хормоналния дисбаланс при бременността

В студиото на "България сутрин" д-р Веселина Яначкова и главният редактор Румяна Тасева коментираха темата

18.04.2017 | 10:24 Редактор: Жанета Нейкова

Шестото издание на най-големият у нас "Форум бременност и детско здраве" ще се проведе на 13-14 май в София. Организатор е здравният портал Puls.bg, част от медийната група на телевизия Bulgaria ON AIR - Investor Media Group.

Д-р Веселина Яначкова и главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева коментираха в студиото на "България сутрин" хормоналния дисбаланс, каквато е и eдна от водещите теми на здравния форум.

"По време на бременността всичко в тялото се променя, появяват се нови хормони, които повлияват и променят хода на бремеността и начинът, по който тя протича", разказва д-р Яначкова.

По време разговора пред Bulgaria ON AIR в жива връзка се включи и Диана Костова, майка на малко бебе. Тя сподели проблемите, които е имала на бременността си след 5-я месец и зададе въпрос към гостите в студиото, свързан с поликистозните яйчници и хормоналния дисбаланс, до който водят те. 

Румяна Тасева разказа повече за предстоящия "Форум бременност и детско здраве", на който се очаква стотици двойки да присъстват, за да получат повече съвети по време на бременността, а един от лекторите ще бъде и д-р Яначкова. По традиция събитието дава актуална и достоверна информация от първа ръка по въпроси, свързани с бременността, раждането и отглеждането на детето. Лекторите, с които работи Puls.bg, са изявени специалисти в своята област, а форумът е успешна формула за намаляване на дистанцията между медицинските специалисти и семействата, здравната система и пациентите.

По повод събитието Puls.bg постави началото на класация, в която всички семейства с деца до 5-годишна възраст, родени в България, могат да изразят признание към медицинските специалисти и клиники в България, като ги номинират в инициативата „Специалистите, на които се доверявам“. На базата на своя личен опит пациентите могат да отличат акушер-гинеколозите, акушерките, АГ болниците или родилните отделения, както и педиатрите или неонатолозите, които са спечелили доверието им с оказана компетентна и внимателна грижа при проследяването на бременност, раждането и грижите за бебето. Достатъчно е да ги посочат в специалната форма за гласуване тук >>