България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Веселин Калановски: В "Да, България" открих себе си!

Единственият стимул да вляза в парламента е желанието ми да помогна в областта на културата, каза актьорът пред Bulgaria ON AIR

30.03.2017 | 09:56 Редактор: Луиза Божинова
Веселин Калановски: В

Актьорът Веселин Калановски, който вече е част от движение "Да, България" на Христо Иванов, обяви в предаването "България сутрин", че е влязъл в политиката поради чисто принципни съображения. 

"Това, което ми беше предложено от другата страна като позиция, е нещо, което удовлетворява мен самия. Това са моите принципи и позиции", поясни Калановски в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. 

На въпрос защо е избрал "Да, България", актьорът отговори: "Защото там открих себе си."

Калановски сподели, че единственият стимул да влезе в парламента е желанието му да помогне в областта на българската култура. По думите му има поредица от закони, които са сбъркани и пренесени от Европейската общност, но незнайно защо най-важните параграфи са пропуснати. 

"Образованието и културата са част от националната сигурност на държавата", категоричен е известният актьор. 

Той не пожела да коментира работата на служебния министър на културата Рашко Младенов, но каза, че Вежди Рашидов не е имал кой знае колко активно участие в управлението на Министерството на културата.

"Това не попречи редица глупости да бъдат извършени - огромни инвестиции в структури, които не знам кога ще заработят, като прословутия "Квадрат 500", допълни Калановски.

Той каза още, че не би се нагърбил с отговорността  да управлява културното министерство и заяви, че не това е неговата амбиция. "Далеч по-силен бих бил по отношение на идеи, отколкото по практическото им осъществяване", заключи Веселин Калановски пред Bulgaria ON AIR.