България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Незабравимата България" събира средства за филм за Васил Левски

Режисьорът Искрен Красимиров и екипът му за пореден път се опитват да съживят националните герои на България

29.03.2017 | 10:32 Редактор: Жанета Нейкова

Благотворителна кампания на родолюбци и ентусиасти от "Незабравимата България" събира средства, за да направи филм за Апостола на свободата Васил Левски. 

Режисьорът Искрен Красимиров за пореден път се опитва да съживи и припомни, че е съществувала реална фигура, която е изиграла съществена роля в нашето Освобождение.

"Факт е, че държавата, министерствата и прочие не се интересуват от националните ни герои. През последните няколко години работя много упорито да възраждам миналото на България и все без помощта на държавата", каза Красимиров в студиото на "България сутрин".

Филмът е в чест на 180 години от рождението на Васил Левски. Красимиров прави препратка към сайта на екипа от ентусиасти - nezabravimatabg.com , където присъства дарителската сметка и повече информация как желаещите могат да подкрепят проекта.

За да се подпомогне създаването на филма, родолюбците са организирали и кампанията "Аз съм лъвче", в която благотворително се продават чаши, значки, тениски и други, разказва режисьорът пред Bulgaria ON AIR.

Екипът от ентусиасти иска да възбуди интереса към историята на децата и го прави като родолюбците обикалят в над 350 училища, където показват своите филми за националните ни герои.

"Образователната програма по история има нужда от промяна. С нашите атрактивни униформи и носии виждаме как децата запомнят историята и им е интересно. Това е начинът да се запали искрицата за родолюбието в тях!" - категоричен е Красимиров.