България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как "Обединени патриоти" виждат съставянето на коалиция в 44-ия парламент?

По-важна е програмата на правителството, а не личността назначена на пост, каза Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR

29.03.2017 | 09:01 Редактор: Иван Берберов
Как

Валери Симеонов от "Обединени патриоти" коментира бъдещата коалиция на 44-ия парламент и някои от по-значимите събития в политиката в студиото на "България сутрин".

Симеонов каза, че ако се стигне до коалиция между Патриотите и ГЕРБ, те ще искат Бойко Борисов да отстъпи поста си на премиер. Според него не е важна личността, която заема позицията, а програмата, по която се движи правителството.

"По-важна е програмата, която едно правителство ще напише. Не личността. Стига сме робували на стари шаблони. Аз лично ще се опитам да убедя Борисов да даде поста си. По-важна е България, а не егото на когото и да било" даде своя коментар той пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на движение "Воля", Симеонов бе скептичен за бъдещото сработване между тях.

"Какви са тези обещания, че бензина ще е 1,80лв. за литър? Това са лишени от обоснования обещания, с които се лъжат не особено интелигентните гласоподаватели", бе мнението на Валери Симеонов.

Той изрази неотстъпчивостта на партията си към референдума, който Слави Трифонов предлага, а ГЕРБ подкрепят.

"Няма да подкрепим референдума. Няма да позволим на ГЕРБ да го приемат. Това би било убийство на демокрацията", заяви Симеонов.

Също така сподели дълбоките си съмнения за евентуалната политическа кариера на Слави Трифонов.

"Не смятам, че Слави ще има политическа кариера. Него го е страх, че няма да постигне никакъв резултат. Почтеното поведение е да основеш партия и да се пробваш, както аз направих", сподели мнението си политикът.

Вижте още във видеото: