България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Минало в минути

Сдружение "Българска история" ни предлага уникална разходка из славното ни минало

28.03.2017 | 09:50 Редактор: Тодор Петров
Минало в минути

Сдружение "Българска история" е подело прекрасната инициатива да ни припомня велики моменти от славното ни минало и да запознава младите с тях. Екипът използва Youtube, където в своя канал предлага най-интересните факти от история на България.

"Идеята е да привлечем вниманието на младите хора, запознавайки ги в рамките на 3 минути с определен период от историята на България. Опитваме да разнообразяваме темите, да бъдат интересни и да обхващат по-широка публика", сподели пред Bulgaria ON AIR водещият на "Минало в минути" Мирела Жаблянова.

В края на всяка рубрика тя задава въпрос на хората какво искат да слушат, те пишат коментари под видеата, след което екипът определя темите. В случаи на годишнини от събития те са с приоритет.

"Битките са предпочитани и са повод за гордост, това им харесва да слушат", отбеляза Мирела от сдружение "Българска история".

Марио Мишев, който също е част от сдружението, добави, че непрестанно се срещат с ученици, а "на тях им се гледа точно това - млад човек, който им говори за история"

Епизодите излизат всяка събота в Youtube канала на екипа, а до момента видеата имат около 25 хил. гледания и интересът расте.

"Опитваме да показваме, че интелектуалният труд е нещо хубаво. Искаме да стигнем до учениците и да разнообразим ежедневието им", каза още Марио Мишев в "България сутрин".

Вижте видео с целия разговор от 3:20 мин: