България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Калин Вельов в политиката и музиката

Артистите трябва да бъдем представени в парламента, настоя той пред Bulgaria ON AIR

28.03.2017 | 09:26 Редактор: Иван Берберов
Калин Вельов в политиката и музиката

Музикантът Калин Вельов обяви в студиото на "България сутрин", че ще остане в политиката и ще продължи работата си в партията, с която е тръгнал. Той коментира краткото си участие в политиката с партия ГЕРБ като сподели:

"Най-вероятно няма да е лесна навигацията между силите в момента, но аз съм убеден, че ГЕРБ ще излезе от тази трудна ситуация. Ще продължавам да работя с тях."

Музикантът изрази съжалението си в студиото на Bulgaria ON AIR, че артистите от всички партии не успяха да вкарат свой представител в парламента.

"Музикантите имахме шанс да вкараме представител, уви не успяхме. Но аз не съм от разочарованите. Ще продължаваме да работим", заяви той.

Запитан дали трябва да има артисти в политиката той отговори, че по въпросите свързани с културата, трябва да се търси мнението на представителите от тези среди.

"Всеки има позиция. За мен е много важно ние артистите да сме представени в парламента. Важно е Комисията по култура и Министерството на културата да се синхронизират с артистите. Все пак това ни засяга и трябва да бъде коментирано с нас", каза Вельов.