България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българин, живеещ в Лондон: Като цяло обстановката е спокойна

Сънародникът ни сподели пред Bulgaria ON AIR, че се страхува и притеснява

23.03.2017 | 07:40 Редактор: Луиза Божинова
Българин, живеещ в Лондон: Като цяло обстановката е спокойна

Няма транспорт в Северен Лондон, почти всички станции в централната част на града вчера бяха затворени, имаше призиви да се избягват оживени места, но сега като цяло обстановката е спокойна. 

Това съобщи Нишан Джингозян, българин, живеещ в Лондон, в скайп връзка в предаването "България сутрин". Петима са загиналите, а 40 са ранените при вчерашните нападения в района на британския парламент. Сред жертвите са един полицай, трима цивилни, както и самият нападател, който бе ликвидиран.

Сънародникът ни сподели, че се страхува и притеснява, но това е нормална човешка реакция. Той е имал познати депутати, които са били в парламента по време на атаката, но всички те са били заключени в парламента за часове, а районът е бил блокиран.

Джингозян посочи, че Лондон е може би един от най-добре охраняваните градове в света, има камери на всяко кръстовище.

"Може би не са достатъчни, не мога да кажа, но също така е практически невъзможно да има полицаи пред всяка обществена сграда", каза той пред Bulgaria ON AIR. "Това е огромен град, в който живеят може би 20 милиона души, практически е невъзможно да се осигури охрана, която да обезпечи сигурността на гражданите", настоя Джингозян.

Целия разговор вижте във видеото: