България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Големият победител е "La La Land" , грабна 6 награди "Оскар"

Актьорът Ники Станчев и кино анализаторът Джуни Мехмед коментираха връчването на златните статуетки в "България сутрин"

27.02.2017 | 07:31 Редактор: Тодор Петров
Големият победител е

"La La Land" е големият победител на церемонията по връчването на 89-ите награди "Оскар".  Мюзикълът грабна 6 златни статуетки от общо 14 номинации, но не бе избран за най-добър филм на годината. Призът спечели "Moonlight",  а не "La La Land", който се считаше за фаворит и първоначално бе обявен за победител.

Актьорът Ники Станчев сподели в "България сутрин", че "La La Land" заслужено получава статуетките. Той призна, че е очаквал филмът да получи "Оскар" и за най-добър сценарий. 

Романтичният мюзикъл донесе наградата за най-добра актриса на Ема Стоун. Кейси Афлек пък спечели награда "Оскар" за най-добър актьор за "Manchester by the Sea".

"Заставам твърдо зад Ема Стоун. Имаш всички средства на един модерен актьор, събрани в Ема Стоун. Кейси Афлек впечатлява като емоция, не толкова като говор", коментира Ники Станчев.

"La La Land" е филмът на годината. Деймиън Шазел трябва да бъде определен като вундеркиндът на Холивуд. Ема Стоун е прекрасна и талантлива актриса, Кейси Афлек е уникален и многопластов актьор", каза кино анализаторът Джуни Мехмед в студиото на Bulgaria ON AIR.

Вайола Дейвис бе удостоена с награда "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля във филма "Fences". Според Ники Станчев тя е най-заслужената победителка от всички номинирани цветнокожи актьори.

"Piper" получиха награда "Оскар" за най- добър късометражен анимационен филм. Филмът на Пиксар победи българския фаворит "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев и Георги Господинов, който също бе сред номинираните.

"Надали нещо е попречило на Ушев да спечели "Оскар". Това е голямо признание. Не е важно кой е спечелил, а че си номиниран. Оттам нататък ти си забелязан", отбеляза Джуни Мехмед. 

Ники Станчев добави, че похватът на рисуване и историята са направили впечатление, за да бъде селектиран "Сляпата вайша" сред най-добрите късометражни анимации.