България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Крум Зарков - БСП: Искаме да спрем демографската катастрофа

Възможен е сценарий циклични избори, смята водачът на левицата в Русе

24.02.2017 | 09:21 Редактор: Анисия Иванова
Крум Зарков - БСП: Искаме да спрем демографската катастрофа

БСП е заложила в програмата си три основни приоритета, но всички те са подчинени на една цел - прекършване на демографската катастрофа, българите да станат 8 млн. души, каза Крум Зарков, водач на листата на БСП в Русе и член на ИБ на партията в предаването "България сутрин".

Разписали сме реалистична програма, ще се стремим да вдигнем стандарта и доходите на гражданите, държавата да се намеси активно в икономиката и да завърти машината, допълни още той.

По думите му българските гражданите продължават да живеят със срамно ниски доходи. "Замисляме създаване на фонд "Индустрия“, който да наподобява "плана Юнкер" в Европа", обясни Зарков в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос кой е техният електорат, той отговори, че това са всички български граждани.

"Никой избирател не е крепостен на някой партия, всеки има право да избира. Това го доказаха и президентските избори", убеден е Зарков.

По думите му колиция БСП - ГЕРБ е практически невъзможна.

Според проучванията двете големи партии - ГЕРБ и БСП, ще са с почти еднакви резултати. По този повод Зарков призна:

"Откровено казано допускаме и сценарий циклични избори, това го казахме още по време на служебния кабинет, но това не е добър сценарий.

По думите му страната има нужда от правителство, но не на всяка цена. "Ако е нужно да има няколко избора, нека да бъде така“, обобщи Зарков.


 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Georgi Tzvetkov
преди 6 години
Това хубаво, което казват, но първо да каже Крум колко деца гледа. Не е толкова млад вече, че да се оправдава. Лозунгите са популизъм, а се управлява с пример. Сигнализирай за неуместен коментар