България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новите лица в БСП - резултат от желанието за промяна

Не може всички да се бутаме в НС, политиката не е само депутатство, заяви Калоян Паргов в "България сутрин"

21.02.2017 | 08:33 Редактор: Тодор Петров
Новите лица в БСП - резултат от желанието за промяна

Членът на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов заяви в "България сутрин", че се преекспонира темата с новите лица в листите на БСП за предстоящите парламентарни избори. 

"Хората пожелаха да видят нов модел и подход за промяна", обясни Паргов и добави, че  софийската организация на Столетницата е водеща в тази промяна. Той посочи, че най-младият кандидат в листата е роден през 1994 година, а най-възрастният е на 48 години.

Запитан за актьорите, които намериха място в листите на БСП,  Паргов отговори, че става дума за хора, които имат оношение по проблематиката в конкретната сфера. 

"Случилото се във Видин е укорително, но е въпрос на личен избор на тези, които са попаднали в листите", каза гостът на Bulgaria ON AIR в коментар на оттеглените преди дни кандидатури от листите във Видин.

Той не вижда лицето на Михаил Миков зад оттеглянето и създалото се напрежение и смята, че се търси под вола теле. "Лидерският двубой завърши миналата година. Съсредоточени сме върху кампанията и парламентарните избори", категоричен бе Паргов.

Запитан за мотивите Иван Ченчев да оглави листата в София област и последвалото напрежение от младежката организация на БСП, гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев заяви: 

"Това е човек в активна възраст, който има своите постижения. Човек с позиция в спорта и по-нестандартно от обичайното политическо поведение. Има своето виждане и стоене. Ще има добра кампания, има добър диалог с младежката организация на БСП."

Самият Калоян Паргов не намери място в листите на БСП за изборите на 26 март. Той обоснова решението си с перспективата да ръководи столичната организация на партията в следващите 4 години. 

"Избирам това, за което бях избран. Моята позиция е доста ключова, не може всички да се бутаме в Народното събрание. Политиката не е само депутатство. Ще продължа да бъдат активен и без да съм в парламента", обясни Паргов.