България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Десислава Иванчева: Случващото се в "Младост" не е разчистване на лични сметки

Кметът на столичния район заяви пред Bulgaria ON AIR, че не приветства никой, който не строи по одобрен проект

21.02.2017 | 08:29 Редактор: Луиза Божинова
Десислава Иванчева: Случващото се в

Войната в столичния район "Младост" продължава. Инвеститори протестират, а един от тях, Изабела Сярова, дори беше в гладна стачка. Вчера тя обяви в "България сутрин", че ще отправи съдебен иск за нанесени щети до Столична община.

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева заяви, че случващото се не е разчистване на лични сметки. Тя допълни, че не приветства никой, който не строи по одобрен проект, а по думите й случаят на Сярова е точно такъв.

"Проектът, който е одобрен и приет, не отговаря на реалните стойности, които са заложени. Не виждам защо госпожа Сярова не го промени или не си удължи фундаментите", подчерта Иванчева в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Тя каза, че мотивът за решението са основите на обекта, които са изкопани с 29 см. по-дълбоко, отколкото е предвидено по разрешения план. Кметът на район "Младост" обясни пред Bulgaria ON AIR, че основите не са добре направени спрямо одобрения проект и трябва да се направят както трябва. 

По отношение на обвинението от Сярова към районния кмет, че е спряла електроподаването към нейния обект, Иванчева поясни, че щом отдаден строеж се спира, има право да се спрат водата и тока.

А за обвинението в "административен блокаж" на район "Младост", дошло от бившия кмет Цвета Авджиева, Иванчева каза, че цялата налична администрация е същата като при Авджиева и няма смяна на хората вътре. 

Целия разговор вижте във видеото: