България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Обединените патриоти и "Воля" имали допирни точки

Това обаче не значи, че ще работят заедно, подчерта д-р Султанка Петрова от ПФ

20.02.2017 | 09:01 Редактор: Мария Аладжова
Обединените патриоти и

Патриотите няма да отстъпят от искането си за вдигане на минималната пенсия до 300 лева и ежегодно преизчисляване на пенсиите спрямо средния осигурителен доход. Това отново беше изтъкнато като приоритет от д-р Султанка Петрова от Патриотичния фронт.

Възможност за такова увеличаване с пари от държавната хазна има, увери тя в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Сега Обединените патриоти изработват национална доктрина, в която да влязат 5 приоритета - образование, икономика, социална политика, здравеопазване и българска култура.

Събеседник на д-р Петрова в студиото беше Веселин Халачев от "Воля". Основната стратегия на партията е в подкрепа на малките и средни предприятия, разказа той:

"Предлагаме младежки стартиращи предприятия до 35-годишна възраст, плюс стартиращи предприятия на хора над 55 години, плюс стартиращи предприятия на хора в неравносотйно положение, да бъдат освободени от данъци в първата година", посочи Халачев.

На въпрос дали Обединените патриоти и "Воля" могат да работят заедно, д-р Султанка Петрова отговори:

"Има определени допирни точки, но това не значи, че след изборите ще работим с тях. Нека видим какви са резултатите. Единственото, което трябва да ни обединява е България - да седнем на една маса и да се разберем по 5 приоритета, по които ще работим". 

Пълния разговор - във видеото!