България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Михаил Христов: От БСП не са ме търсили, аз отидох при тях!

Параолимпиецът ще се бори за ускоряване на процеса във Фонда за лечение на деца в чужбина

20.02.2017 | 08:55 Редактор: Луиза Божинова
Михаил Христов: От БСП не са ме търсили, аз отидох при тях!

Параолимпиецът Михаил Христов вече е част от гражданската квота на БСП. В предаването "България сутрин" той обясни, че от партията не са го търсили, а той е отишъл при тях и то със съвсем друга цел.

"Имам дългогодишно приятелство с Драгомир Стойнев. Отидох с желание да ми даде съвет по мой личен въпрос и машината се завъртя", разказа лекоатлетът пред Bulgaria ON AIR.

Христов сподели, че през последните десет години му се налага да се бори с част от социалните проблеми в България, като самият той е човек с увреждане.

"Стигнах до един момент, в който разбрах, че мога да постигна много, но единственият начин е чрез политиката", каза той в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Гостът допълни, че едно от първите неща, които цели да направи е ускоряването на процеса във Фонда за лечение на деца в чужбина. По думите му децата са бъдещето на България и първо за тях трябва да се погрижим. 

"За мен е безумие да се налага на родителите да чакат с месеци, за да одобрят лечение за детето им", настоя той. "Аз също съм подпомогнат от този фонд и благодарение на него получих първите си протези. Цената на тези, с които съм в момента е 25 000 лева, като държавата отпуска сумата от около 5000 лева. Останалите кой откъдето ги намери", разкри параолимпиецът.

Христов поясни какво го е привлякло в партията на социалистите - и платформата, по която имат допирни точки, и политиката. Той е на мнение, че самата държава трябва да бъде управлявана и от млади хора.

Целия разговор вижте във видеото: