България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ЦИК трябваше да информира, че има проблем в Изборния кодекс, смята член на ГЕРБ

Димитър Главчев коментира пред Bulgaria ON AIR дискусиите около машинното гласуване

16.02.2017 | 09:20 Редактор: Жанета Нейкова
ЦИК трябваше да информира, че има проблем в Изборния кодекс, смята член на ГЕРБ

Единственото, което ЦИК трябваше да направи е да информира, че има някакъв проблем с Изборния кодекс. Това заяви в студиото на "България сутрин" бившият народен представител от ГЕРБ Димитър Главчев. Той коментира събитията и последвалите дискусии за машинното гласуване на парламентарните избори на 26 март.

Според Главчев е странно, че няма комуникация между Централната избирателна комисия и сегашното служебно правителство на Огнян Герджиков. Той добави, че ако трябва да се търси вината в предишните управляващи, би могло да се каже, че кабинетът на Пламен Орешарски е трябвало да осигури машините за изборите, тъй като по негово време са се случили промените в Изборния кодекс по този въпрос.

Във връзка с обвиненията на "Обединените патриоти", че ГЕРБ и БСП са откраднали предизборните им идеи, политикът каза пред Bulgaria ON AIR, че границата между популизма и реалността трябва да се търси там, където се вижда какво е реализирано.

"ГЕРБ не предлага нещо, което не е доказала, че не може да реализира. Много неща изглеждат сходни в идеите, но разликата между нас и останалите партии е, че ние не предлагаме обещания, а казваме неща, които ще изпълним", категоричен бе той.

Вече са съставени листите на партията, а имената на водачите в тях също са обявени. Димитър Главчев посочи кое е мястото, което той ще заема на изборите на 26 март:

"Традиционно съм в 23-ти многомандатен избирателен район в София, а водачът на листата в него е Томислав Дончев", обяви Главчев.