България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

До края на седмицата ще е ясно дали РБ ще се коалира с "Глас народен"

По думите на Димитър Делчев в момента се водят преговори с много партии, което е показателно, че Блокът се развива активно

15.02.2017 | 09:38 Редактор: Ирина Георгиева
До края на седмицата ще е ясно дали РБ ще се коалира с

След политическия съвет на РБ днес ще стане ясна предизборната им програмата с 10 приоритета, както и дали Блокът ще се разширява. Това съобщи Димитър Делчев от "Движение България на гражданите" в предаването "България сутрин".

По думите му в момента се водят преговори с много партии, което е показателно, че Блокът се развива активно.

Преговаряме с "Глас народен" и вече сме в напреднала фаза с преговорите, добави Делчев. Той обяви, че до края на седмицата ще стане ясно дали ще има коалиция с тях не само заради сроковете, поставени от ЦИК, а и заради започващата предизборна кампания.

"Общите ни каузи с "Глас народен" са борбата с корупцията, правосъдие и вътрешен ред, повишаване на доходите, благосъстоянието на гражданите", посочи Делчев.

По думите му, от РБ подготвят консервативно патриотична дясна програма, която да отговори на левия популизъм, който тече не само в БСП, а и в ГЕРБ.

"РБ са извън схемите на ГЕРБ и БСП и ако влязат с голямо мнозинство в НС, ние ще попречим на ляво-дясната коалиция, с подкрепата на ДПС, тоест ще попречим на едно правителство, което ще ограби българския народ. Ние ще участваме в разговори за бъдещо правителство, допускаме коалиране единствено в център дясно, но с това си поведение ГЕРБ може да нямат и с кого да се коалират, защото продължават да отблъскват българските избиратели с този флирт с левицата, срещу която бяха от създаването си", заяви той.

Досега Реформаторите се явиха на пълен цикъл от избори и социолозите винаги са ни подценявали, подчерта той.