България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Липсите и посланията на Радев са сигнали към обществото, смята PR експерт

Доц. Чавдар Христов и Костадин Нушев коментираха пред Bulgaria ON AIR първата реч на новия президент

20.01.2017 | 08:21 Редактор: Жанета Нейкова
Липсите и посланията на Радев са сигнали към обществото, смята PR експерт

"Не трябва да оправдаваме никого. Това са сигнали към обществото. Иначе не бихме коментирали тези неща. Става въпрос за една фигура, която е надпартийна, обединител на нацията." Това заяви в "България сутрин" доц. Чавдар Христов, специалист в областта на убеждаващата комуникация и кризисния PR. Позицията му идва в контекста на отправените критики към първата официална реч на новоизбрания държавен глава.

Заедно с историка и богослов Костадин Нушев те коментираха пред Bulgaria ON AIR какви пропуски имаше в нея, а и самото поведение и "изпускане на нервите" на президента Румен Радев. 

Доц. Христов отбеляза, че "това е пропуск на екипа. Той е трябвало да подготви президента и вицепрезидента много добре за церемонията. Дори речта беше повече като доклад, а тя трябва да бъде вдъхновяваща!"  

PR специалистът отбеляза също, че в първото слово на генерала е липсвал визуалният контакт с публиката. Четеше се, което никак не е препоръчително в такива изяви, коментира още той

Румен Радев бе критикуван, че е поздравил само православните християни вместо всички вероизповедания в страната, а Илияна Йотова, че не е целунала ръка на патриарха. 

По този въпрос богословът Костадин Нушев каза, че "не трябва да се издребнява и всеки един жест да се преувеличава. По отношение на присъствието на патриарха, което е свързано с протокола - все пак това е една политическа церемония. Целуването на ръка за тях няма задължителен характер", пояснява той.