България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Джамбазки: Ромската интеграция е напълно провалена и фалшива!

Зам.-председателят на ВМРО коментира проблема "дете ражда дете" и кой има интерес той да съществува

10.01.2017 | 09:15 Редактор: Жанета Нейкова
Джамбазки: Ромската интеграция е напълно провалена и фалшива!

Така наречената "циганска интеграция" е напълно провалена и напълно фалшива. Нищо не се е случило за тези ромски декади и други подобни, в които бяха откраднати една торба български и европейски пари. Това коментира заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в "България сутрин".

Той визира Национален план за действие по инициативата "Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.", както и дълбоките проблеми в ромското общество и хората, които се възползват от тях.

"Никой не може да каже точно колко пари са откраднати (от проекта за интеграцията, бел.ред), никой не знае. Питал съм българската прокуратура, питал съм министър-председателя. Но ефектът е видим", каза Джамбазки.

По думите му една част от българското общество не е вписана и системно не се вписва. 

"За тези хора образованието не е ценност, за тях дете да направи дете на друго дете - не е проблем. За мен е проблем", категоричен е той. 

Джамбазки коментира, че най-младата баба в България не е от корейски произход, а от цигански. "Тя е на 25 години, а нейната дъщеря е родила на 12", посочи той.

Той смята, че има група от хора, които "си играят с тази тема". Според Джамбазки това са няколко неправителствени организации и всеки човек, който определя себе си като "правозащитник", и в същото време се "мотае по циганските махали". 

"Има една шепа противоконституционни етнически партии - те също противоречат на законодателството и българската конституция", поясни Джамбазки. "За мен по-големият проблем е, че тези хора са част от Движението за права и свободи (ДПС). А ДПС е част от турската пропаганда в България. Тези хора разделят обществото", заключи той пред Bulgaria ON AIR.