България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Екстремно с Човека паяк Иван Кристоф

Създадоха платформа за популяризиране на приключенския туризъм в България

16.12.2016 | 09:33 Редактор: Тодор Петров
Екстремно с Човека паяк Иван Кристоф

Иван Кристоф, известен като Човека паяк, представи в "България сутрин" инициативата "Своге - Столица на екстремните спортове и приключенския туризъм". Целта е подобряване на имиджа на България по света. 

Заедно с Община Своге стартират платформа за популяризирането на красотите на България и искат да я превърнат в желана дестинация за екстремни спортове и приключенски туризъм.

"За да се развива България тя трябва да има ресурсите. Навремето експерти са казвали, че трябва да се фокусираме върху две неща - мармалад и туризъм", посочи Иван Кристоф в студиото на Bulgaria ON AIR.

Програмата цели да въведе журналисти в отразяването на високорискови акции по земя, вода и въздух и да ги направи част от международна мрежа от доброволци и професионалисти с общи интереси към екстремните спортове.

"Целта на този проект е и журналистите да придобият умения в екстремни ситуации. Добре е да има добра колаборация с журналистите. Ще имаме най-голямата платформа, която цели да привлече чужденци", каза още Човека паяк.

Предстои да бъде направено заснемане на 360 градуса на забележителности в България от балони.