България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фен на "Лудогорец": Най-успешното нещо във футболния мениджмънт е дисциплината

И след 10 години "Лудогорец" може да бъде шампион, но е най-лошо, когато няма конкуренция, посочи Цветан Димов

09.12.2016 | 09:54 Редактор: Ирина Георгиева
Фен на

Дисциплината - това е най-важното нещо за постигне на успех в мениджмънта на футболните отбори. Това мнение сподели председателят на софийския фенклуб на "Лудогорец" Цветан Димов в предаването "България сутрин".

"Когато има дисциплина, когато вътре има достатъчно добри специалисти, когато всеки знае ролята и мястото в този клуб, виждаме какви резултати могат да се постигат. Дори и като имаш финансовата дисциплина - управленската дисциплина, нещата се получават", обясни Димов.

Според него е учудващо, че другите отбори в България не искат да подражават на "Лудогорец" - "софийските грандове дори не се опитват да извлекат някаква информация от "Лудогорец". От това как стават нещата".

По думите му и след около 10 години "Лудогорец" може да бъде шампион, но е най-лошо, когато няма конкуренция, защото тя създава продукта и качеството на българския футбол

Той коментира и мача между "Пари Сен Жермен" и "Лудогорец" в Париж, който завърши 2;2 и българският шапион завоюва третото място в своята група в Шампионската лига. По думите му усещането след такава среща е неописуемо.

"От цялата тази магия, наречена "Шампионска лига", има едно усещане, което остава на сцената като най-високия подиум, особено за страна като България", заяви Димов.

Според него "Лудогорец" е можел да победи ПСЖ, но на играчите са им липсвали онези 2-3 минути в края на мача, които понякога са фатални - с "Арсенал", с "Ливърпул", с ПСЖ, с "Базел". "Въпреки това си личи прогресът в "Лудогорец", уточни гостът на телевизията.