България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Улично изкуство: Nasimo вдъхна живот на старите панелки

"Това е последният път, в който работим през зимата", категоричен бе Ясен Гешев от Urban Creatures

18.11.2016 | 09:32 Редактор: Мария Аладжова
Улично изкуство: Nasimo вдъхна живот на старите панелки

На няколко места в София минаващите могат да забележат рисунки в цял размер върху стените на панелните сгради. Зад творенията стоят Ясен Гешев от Urban Creatures и художникът Станислав Трифонов - Nasimo.

"Щастливи сме - над 10 стени имаме вече и това ни кара да се чувстваме добре. Хората също много го харесват и очевидно има смисъл всичкото това, което се случва", обясни Ясен Гешев пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки ниските температури, творците успяха да завършат стените навреме, но по думите на Гешев това е последният път, в който работят през зимата.

"През 2013 година започнахме да правим първите стени, преди това бяхме в коритото на Перловска река. От 2013 г. много вода изтече, но най-важното е, че вече сме част от културния календар на София. София вече е зад гърба ни и нещата стават далеч по-лесно. Районната администрация, с която започнахме, си остава зад нас и най-важното е, че създадохме средата, която ще позволи отсега нататък много повече такива неща да се случват. Досега бяха предимно българи, които се включиха, но отсега нататък ще бъдат много звезди от света", категоричен бе той.