България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Казармата - любимата тема от соц-а

Голяма част от хората приемат историята черно и бяло, а когато вкараш нюанс - това ги дразни, коментира Стоян Гълъбов

10.11.2016 | 10:44 Редактор: Ирина Георгиева
Казармата - любимата тема от соц-а

Казармата е любимата тема на хората за соц-а. Това сподели администраторът на сайта socbg.com Стоян Гълъбов в "България сутрин".

"Българската армия е нещо, което адски много липсва на хората, тъй като е една еманация на държавата, символ на държавата и постоянно се изтъква, че когато държавата е силна, когато тя съществува, тя е на мястото си - тя има армия", смята Гълъбов.

По думите му хората очакват един такъв сайт да говори само с добро или само с лошо за онова време. Гълъбов обаче подчерта, че с колегите му се опитват да бъдат максимално обективни, което дразни една или друга група.

"Голяма част от хората приемат историята черно и бяло. Очакват, че тя е черно-бяла и се казва, че преди 45 години е било ад, или преди 45 години сме живели в рай. Когато се опиташ да вкараш някакви други цветове в историята, това дразни някои хора и техните сетива. Чувството и за историческа справедливост винаги е подразнено, тъй като те не очакват да намираш нюанси в черното и бялото", поясни той.

Гълъбов сподели, че не само техни познати и близки им изпращат снимки и материали, а и читатели на сайта.

"Материали много често намираме в старите вестници и списания. Тогава пресата може да е била под някаква цензура, но тя е служила като сито и за хубавото, и за лошото. Попадали сме на много хубави и уникални материали - както критически и към тогавашната власт", отбеляза той.

Най-възрастните ни читатели са около 45 годишни, коментира Гълъбов.

"Има един мит, че от соц-а се вълнуват единствено и само много възрастни хора, които едва ли не са си изживели младостта тогава и това е една носталгия по младостта. Във Facebook и в интернет това няма как да се случва като разбирате, че хора над 70 години не влизат в интернет, не сърфират, нямат Facebook", заяви той.

Според него промяната в страната ни няма да приключи дотогава, докато всеки един от нас не се промени. Страната е съставен от хора, от личности и политическата ни класа отново е взета от нас хората, заяви той.