България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Граждани протестират срещу радикалния ислям в Пазарджик

Същевременно Окръжният съд в града ще заседава по делото срещу 14 подсъдими за разпространение идеите на ИДИЛ

28.10.2016 | 09:20 Редактор: Ирина Георгиева
Граждани протестират срещу радикалния ислям в Пазарджик

Днес 14 подсъдими за разпространение на идеите на терористичната група "Ислямска държава" се изправят пред съда в Пазарджик.

Същевременно представители на патриотични организации от страната, протестират пред сградата на Пазарджишкия Окръжен съд в защита на конституционния ред в държавата, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова.

Протестът е под надслов "Да защитим конституционния ред в държавата". Според недоволните делото, което се води в Пазарджишкия окръжен съд за радикален ислям, върви твърде бавно и това се случва заради политически наплив. 

Областният лидер на НФСБ и общински съветник Благо Петров коментира за Bulgaria ON AIR дали забраната за бурките в Пазарджик действа. По думите му след нея в центъра на Пазарджик подобни облекла вече не се носят. "Така че наредбата изигра своята роля и върши работата, за която е предназначена", заяви той.

Петров потвърди, че повечето хора, които са на протеста смятат, че делото върви бавно.

"Ние не протестираме против съда, а сме тук, за да изградим гражданската си позиция, че в Пазарджик не трябва да има прояви на радикален ислям", обясни той.

На протеста присъства и евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, който обясняваше пред събралата си тълпа причината за недоволството.