България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Бурките са символ на настъпващ ислям, МВР не си върши работата"

Около това мнение се обединиха Искрен Веселинов от ПФ и историкът Христо Матанов в ефира на Bulgaria ON AIR

27.10.2016 | 08:24 Редактор: Тодор Петров

Службите за сигурност у нас не си вършат работата. Две десетилетия имаме внос на ислям. Този процес се толерира от етническата партия ДПС. Имаме нова ислямистка вълна, която е насочена към промяна на политическото статукво в света. 

Това подчерта в "България сутрин" депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов, който добави, че законите се приемат, за да се изпълняват и отговорната институция за това е МВР.

Той настоя, че от партията ще поискат обяснение от МВР, както и законът за бурките да се прилага. Реакцията на патриотите идва след експеримент на Bulgaria ON AIR, който показа, че законът за бурките не се прилага.

"Не говорим толкова за религия, колкото за идеология. Въпросът е дали позволяваме да се създаде този тип радикалност. Тази общност трябва да се интегрира и да не се прегражда с бурки. При ромите става дума за добре организирана и платена кампания за преодоляване на защитните механизми на обществото", каза още гостът на телевизията.

Историкът проф. Христо Матанов изрази мнение, че приемането на закона за бурките е правилна стъпка и израз на това обществото да бъде защитено. Според него обаче, експериментът на телевизията поставя под въпрос спазването на законите в България като цяло. 

"Тази бурка е символ на настъпващ ислям. Това трябва да ни плаши, защото ние трябва да акумулираме воля да се браним, иначе християнската цивилизация е обречена", посочи историкът.

Гостът на Bulgaria ON AIR е убеден, че законът ще реши част от проблема, но не може да ни предпази, ако ние не сме убедени, че това противоречи на съвременната цивилизация. 

"Защо тези хора имат лични карти, а си крият лицата? Това е недопустимо! Не може да се очаква малка България да има решаваща роля в борбата с ислямизацията. Турция върви към ислямизация, а нашите служби за сигурност трябва да се изчистят от всички, които си затварят очите", настоя проф. Матанов.