България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Васко Кръпката: Иска ми се да стегна куфара, но не съм беглец

Музикантът гостува на Bulgaria ON AIR, където разказа за новия си хипи автомобил

25.10.2016 | 09:39 Редактор: Тодор Петров
Васко Кръпката: Иска ми се да стегна куфара, но не съм беглец

"Много пъти ми се иска да стегна куфара, но не съм беглец", каза в "България сутрин" музикантът Васил Георгиев-Кръпката. В навечерието на президентските избори той е категоричен, че не може да бяга от проблемите и трябва да се гласува.

"Разбира се, че ще гласувам, трябва да се гласува. Има избор - избираш си най-интелигентния, който знае поне два езика, но да не са руски и турски. Нека гласуваме и си изберем този, който ни е най-близък", каза още Васко Кръпката в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът реставрира стар бус, който превърна в хипи автомобил. С него той ще обикаля по участия в страната и чужбина.

"Във всеки албум имам по една песен, която мирише на бензин. Реставрирах един стар бус, който ми се води единадесети. Имам си един за турнета и един за фукане. Преди 5 години го взехме от Варна, където беше стоял 18 години на почивка пред ВиК", разказа Васко Кръпката, който добави, че обича да се завръща към старата техника с много повече чувство. 

"Интернета го ползвам за реклама и после си отивам към старата техника", призна с усмивка гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Васко Кръпката подчерта, че за него най-сериозната тема си остава музиката. По думите му все още бандата е под инерцията на 18-ия си албум. 

"Постоянно пътуваме и веселим хората във времена на загрубяла човещина. Концертите и фестивалите са от малкото хубави неща, които се случват", посочи музикантът.