България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Цветни, модерни и нестандартни - Анелия Сеизова създава бижута от LEGO

Българите оценяват ръчния труд, заяви тя в ефира на Bulgaria ON AIR

24.10.2016 | 10:31 Редактор: Ирина Георгиева
Цветни, модерни и нестандартни - Анелия Сеизова създава бижута от LEGO

Бижута от LEGO - това създава Анелия Сеизова. В ефира на Bulgaria ON AIR тя разкри, че се вдъхновява от много неща, но най-вече от природата и любовта.

"Идеята ми дойде преди два месеца. Исках да създам нещо наистина уникално и нестандартно, което не е правено към момента в България. Тогава ми хрумна тази идея - да използвам LEGO материали, тъй като те са много цветни и разнообразни като форма. Реших да съчетая освен LEGO, различни камъни, мъниста, кожа. Като цяло на мен ми хрумна идеята, но в чужбина има дизайнери, които правят бижута от LEGO, но не са от този тип и доста се различават", обясни дизайнерката.

Въпреки че тя се занимава отскоро с правенето на бижута, вече има голям интерес към тях. Сеизова заяви, че към момента се предлагат само в интернет, но има амбицията един ден да си отвори магазин.

В един момент може и да направя уникални бижута, но към този момент е рано и спазвам идеите си, добави тя.

"От дете се занимавам с изкуство. От малка рисувам, ходя на кръжоци по керамика. Завършила съм Дизайн и интериор. Записах Графичен дизайн. За мен това е нещо, което е съвсем нормално и в един момент реших, че искам да създавам бижута", разказа Сеизова и добави, че българите оценяват ръчния труд.