България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фондация "За нашите деца" организира поредна Вечер на добродетелите

Събитието ще се проведе на 26 октомври в София

21.10.2016 | 09:57 Редактор: Луиза Божинова
Фондация

Вечер на добродетелите е едно специално събитие за фондация "За нашите Деца", което се провежда седма година подред. Тази година каузата е, че всяко дете е различно и детството е еднакво крехко. Нашето събитие е насочено към събиране на дарения на съпричастни хора за идеята да се изгради един комплекс от работещи социални услуги.

Това каза Марияна Тасева, ръководител на Център за приемна грижа към Фондация "За нашите Деца" в предаването "България сутрин". Диляна Купенска, мениджър "Социална корпоративна отговорност" във Фондацията, показа в ефир поканата, която изпращат на техни дарители.

"Изключително ценно за нас е това, че всяка година успяваме да задържим доверието на нашите гости", посочи Купенска. Тя съобщи, че събитието ще се проведе на 26 октомври от 19:30 в Център за високотехнологични иновации "Джон Атанасов" на Sofia Tech Park.

Тасева разказа, че миналата година в Центъра за приемна грижа са работили с 41 приемни семейства, които са дали едно ново начало на 56 деца.

Диляна Купенска обясни, че комплексът за ранно детско развитие, който мечтаят да създадат през 2017 година, е продължение на мисията им всяко дете в България да получава нужната подкрепа, за да остане да живее в своето семейство.

"Комплексът ще бъде ситуиран в сградата на Дома за медико-социални грижи "Св. София" в столицата. В него ще има дневен център за деца със специфични потребности, рехабилитационен център, в който ще има първата водна рехабилитация за бебета и малки деца, ще продължи да работи и нашият център по приемна грижа, както и центърът ни за подкрепа на семейства", допълни Купенска.

Вижте във видеото целия разговор: