България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Чий кандидат е Пламен Орешарски?

Манол Глишев и Нина Гергова за протестите през 2013 г. и сегашните кандидати за президентския пост

30.09.2016 | 09:27 Редактор: Мария Аладжова
Чий кандидат е Пламен Орешарски?

От двете страни на барикадата - Нина Гергова и Манол Глишев бяха сред основните лица на протестите през 2013 година, единият в митингите срещу първия кабинет на Бойко Борисов, а другият в контрапротестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

"Много хора, които бяха от другата страна на барикадата, после се обаждаха и казваха "Нинка, ти беше права". В момента, в който падна правителството на Орешарски, започна пак рекет, беззаконие, заеми след заеми, затъване в дългова спирала", коментира Гергова.

Тя заяви, че одобрява издигнатата президентска кандидатура на Орешарски, като посочи, че според нея той е доказал уменията си да обединява.

Хората от инициативния комитет обаче, които са издигнали кандидатурата на бившия премиер, все още отказват да излязат с лицата си, за да обяснят какви са техните мотиви за тази подкрепа.

"Правителството на Орешарски и правителството на Борисов си приличат в едно - това са две престъпни правителства, които трябваше да си идат. Едното слава Богу си отиде, другото също трябва да си отиде. Колкото до президентските избори, нито кандидатурата, която евентуално някой ден Борисов може да се сети да предложи на българската нация, нито на Орешарски, са възможност", отбеляза от своя страна Манол Глишев.

"В момента ние имаме избори, които не са избори, защото най-голямата партия в страната не предлага кандидат, а твърди, че ще спечели изборите", каза още той.

Още по темата - във видеото!