България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Астролог: Периодът на ретроградния Меркурий продължава до 6 октомври

Следващият период ще бъде особен, прогнозира Даниела Евстатиева в България сутрин

23.09.2016 | 08:05 Редактор: Ирина Георгиева
Астролог: Периодът на ретроградния Меркурий продължава до 6 октомври

Де факто периодът на ретроградния Меркурий продължава, де юре свърши вчера. Окончателно ще приключи на 6 октомври. Това коментира астрологът Даниела Евстатиева в България сутрин. Тя уточни, че всяка година има три ретроградни Меркурия.

Третият период ще започне в края на тази календарна година и ще обхване период от януари, изчисли тя. По думите й тези двата, които са минали са били основните.

"Меркурий ни връща там, където не можем да пишем и да четем, а само комуникираме. Това е неговата роля - той е вестителят на метрологията и астрологията. Означава следното - когато човек не може да пише и чете, той трябва и повече слуша", обясни Евстатиева.

Най-вероятно ретроградният Меркурий ни показва, че пропускаме някои неща, но не е нужно да създава само проблеми, а и хубави неща, посочи Евстатиева.

"Меркурий е пряко свързан със Слънцето в тази цялата система, която е много близка до Земята и в този комплекс от движения, всъщност имаме оптическа измама, че той върви назад. Реално трябва винаги да се държи на 29 градуса от Слънцето, което означава твърде близко като се има предвид, че има планети, които се отдалечават на 180 градуса, на 120 градуса", коментира Евстатиева.

По думите на астроложката това е един период, в който трябва да починеш от мислите си, за да чуеш света и да продължиш по-правилно. Според нея от изключително значение е, че имаме ретрограден Меркурий в знака на Дева - той си е вкъщи, прави си каквото иска, но нещата трябва да са по морала, етиката, по правовия ред. 

"В момента е изключително амбициозен, перфекционист, иска нещата да бъдат направени на върха", добави Евстатиева.

Следващият период ще бъде особен, прогнозира астроложката. 

"Казват, че преди Нова година стават най-големите семейни и междуличностни скандали и драми, защото точно тогава за трети път Меркурий обръща движението си. Редно е през този период кариерата леко да отстъпи и да бъдем по-меки между взаимоотношенията", препоръча тя.

Няма да бъде по-напрегнат отсега, категорична е Евстатиева. Според нея не трябва да бъдем толкова фиксирани върху ретроградния Меркурий.

Астроложката обърна внимание, че сега газовият гигант Юпитер се премести от знака на Дева към Везни. Юпитер дава разширение, обясни Евстатиева. Това е едногодишен период и засяга ключови позиции в живота на всички хора, добави тя.