България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Илия Илиев: Имаме нужда от нов модел за интеграция

В социалната ни система няма фундаментална политика за сигурността на гражданите, посочи той в България сутрин

22.09.2016 | 09:02
Илия Илиев: Имаме нужда от нов модел за интеграция

"Случаят "Мустафа" е много тежък и неприятен. Такива деца има и други. Основният проблем е в продънената ни социална система", каза в България сутрин председателят на ПП "ДРОМ".

Според него нямаме социална система, която да гарантира сравнително нормален живот на децата, които живеят в бедност и децата, които могат да бъдат изоставени от родителите си поради различни причини.

"Бедността и немотията водят именно до такива случаи като на Мустафа", категоричен е гостът.

По думите му държавното управление е онзи инструмент, който моделира обществото в собствената си държава.

"Политиците и държавното управление трябва да се чувстват отговорни и виновни за това, което виждаме по нашите градове и села", смята председателят на партията.

Той твърди, че в социалната ни система няма фундаментална политика за сигурността на гражданите и бедните хора и именно това води до такива случаи. 

"Социалната политика е много важен фактор за държавното управление, за сигурността и стабилността на народа, на общността. Тя се подценява много от политиците и това трябва да се промени, иначе българите ще напускат държавата си и ще заминава там, където има социална система", настоя Илия Илиев.

Председателят на ПП "ДРОМ" е категоричен, че трябва да се срамуваме от това, че нашето управление допуска да имаме такива случаи за една европейска държава.

"Имаме нужда от абсолютно нов модел за интеграция, защото ако не се приложи един нов модел, все по- често ще виждаме случая "Мустафа", заключи Илия Илиев.