България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Платформата "Имот под наем без наем" помага на нуждаещи се

Много хора търсят начин да не пустеят домовете им, настанявайки безимотни хора в тях, обясни Силвия Велкова в България сутрин

31.08.2016 | 09:50 Редактор: Ирина Георгиева
Платформата

Началото на платформата "Имот под наем без наем" е с много дълбока традиция в България. Това разкри Силвия Велкова в България сутрин. По думите й много хора търсят начин да не пустеят домовете им, настанявайки безимотни хора в тях или нуждаещи се хора.

Велкова даде пример с лекар, който 20 години живее под наем без наем в селото, в което работи.

"Ние създаваме най-вече платформа да не търсите само в рамките на вашето село, а да можете да търсите в страната, а дори и в чужбина. Заради това сме създали един сайт beznaem.com, в който се надяваме търсене и предлагане да се срещнат. Цялата инициатива е съвсем доброволна, цялата работа по администрирането и създаването на сайта също е доброволна. Всеки може да пусне своята обява в този сайт за търсене и предлагане напълно безплатно", обясни Велкова.

Около 50 души са ни се похвалили, добави тя. По думите й оказва се, че колкото са хората, толкова са и търсенията.

"В момента зачестяват предложенията от хора, които са готови да плащат на тези, които ще им помагат за селската работа", обяви тя.

Получихме много сериозна подкрепа от българи в чужбина - те ни създадоха сайта, посочи Велкова и добави, че много от тях искат да се върнат в България.

"Вярваме, че можем да направим едно такова обръщане на мисленето и на хората в България, че не е невъзможно да живееш на село, детето ти да расте на свобода, а ти все пак да работиш в близкия град", посочи тя.

В момента работим над сайт, който ще бъде "Предлагам - търся работа на село", съобщи Велкова.