България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

България – позната и непозната

Какво мотивира двама "скиталци" да пътешестват из България? Чуйте разказа им в "България сутрин"

30.08.2016 | 09:30 Редактор: Мария Аладжова
България – позната и непозната

Човек като попътува малко по света и екзотичните места, тогава започва да цени истински това, което имаме тук, в нашата страна. Иначе отначало си мислим, че интересното е някъде по света, някъде, където нас ни няма, но на базата на сравнението започваме да оценяваме колко богата е България на възможности за пътуване.

Това споделиха в "България сутрин" "скиталците", както те самите се наричат - Николай Генов и Румяна Николова, автори на пътеводителя "България – позната и непозната".

"Правихме книги за Индия, за Китай, за Патагония, Монголия, Тибет - къде ли не. Впоследствие се ориентирахме към България", разказаха авторите на книжката.

Последните си пътувания из България пътешествениците са описали в книга с 1000 страници, които двамата фоторепортери определят като най-сполучлива.

А за последния си пътеводител разказват, че той е насочен към хората, които правят първите стъпки в пътешестването.

"В тази книжка сме създали различни маршрути и това е което ни отличава от другите пътеводители. 35 маршрута, които може да ви се сторят малко на пръв поглед, но са с около 200 обекта", посочи Румяна Николова.

Четивото съдържа още подробна информация по отделните маршрути, като времетраене на преход, предварителна подготовка и най-подходящото време за тръгване на път.