България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Чалга фест или обикновен панаир във Видин?

Фалшификацията на плакатите е направена от наш съгражданин, разпространението - също, заяви кметът на града

26.08.2016 | 09:45 Редактор: Луиза Божинова
Чалга фест или обикновен панаир във Видин?

Когато се появи фалшифицирания плакат за това, че община Видин провежда чалга фестивал и някой зададе въпроса: Кой може да дефинира какво представлява "чалга фестивал"? И защо се обиждат тези творци, които са участници в концертната програма, поп фолк изпълнители, които са творци с авторитет и изградена кариера? Защо се поде тази инициатива и фалшификацията? Ние знаем кой я е извършил. Наши сграждани са я направили. Така кметът на Видин Огнян Ценков коментира пред Bulgaria ON AIR критикувания в социалните мрежи предстоящия панаир в града.

"Фалшификацията е направена от наш съгражданин, който живее в София и е почитател на друг вид музика. Разпространението е от друг наш съгражданин, който пък се води за публична личност", твърди Цеков.

"Плакатите съм ги виждал на много места по града. Нямам информация за това кой ги е направил, може би кметът има източници, които му подсказват, но дали е фалшив плакатът или не не мога да коментирам", каза гражданин в ефира на телевизията.

"Не смятам, че това е правилното място за провеждане на панаира. Тук наблизо има доста жилищни квартали. Тези 9 дни през които трае панаирът, доста ни натоварват", настоя Борис.

"Нямам нищо против чалгата, но не смятам, че трябва да бъде само чалга. Говорим за децата, че нямат ценности, че не учат, ние как им помагаме да променим това? Сега, ако не им се покажат някакви ценности, които трябва да следват, като пораснат също няма да ги имат. Това е много лошо от възпитателна гледна точка", допълни той.