България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лелята на Боян Петров: Не пускайте румънката, нека си понесе наказанието!

Алпинистът е добре, но му предстои операция на тазобедрената става

25.08.2016 | 09:10 Редактор: Луиза Божинова
Лелята на Боян Петров: Не пускайте румънката, нека си понесе наказанието!

Алпинистът Боян Петров излезе от медикаментозна кома. Той е контактен, диша свободно и може да говори. Заради инцидента край Кресненското дефиле той и Андрей Ковачев бяха доведени във Военномедицинска академия, след като бяха транспортирани от болницата в Благоевград.

Андрей Ковачев беше с доста по-добри показатели, но за Петров се говореше, че е в много тежко състояние.

Вчера са направени скенер на алпиниста и се е оказало, че показателите му са добри и той може да бъде изведен от тази медикаментозна кома.

Лекарите казват, че организмът му наистина се справя много добре, тъй като малко, след като излиза от кома, е имал апетит, което е добър показател и говори за много силен организъм.

На Боян Петров му предстои операция на тазобедрената става.

"Искам да помоля българското правосъдие, ако има такова, да не изпусне гражданката, която направи тази злополука на двамата, да си понесе наказанието в България, а не в Румъния, защото там законите са други", каза пред Bulgaria ON AIR Людмила Григорова, леля на Боян Петров.

Призивът й е във връзка с решението на съда от вчера да пусне по гаранция от 5000 лева румънката, която блъсна алпиниста и Андрей Ковачев край Кресна.